S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

+420 773 445 665 Po - Pá 9:00 - 16:30

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 499 Kč
skladem
naše cena 129 Kč
skladem
naše cena 17 490 Kč
skladem

Úvod » Pražená káva » Čerstvě pražená káva mletá Indie Malabar Monsooned


        

Čerstvě pražená káva mletá Indie Malabar Monsooned

Malabar

top produkt

skladem

 

Číslo produktu: 013
Gramáž
Hrubost mletí
naše cena bez DPH : 241 Kč
naše cena s DPH (12 %):
270 Kč

do košíku:
  ks  

100% Arabika
Země původu: Indie
Tato káva je jednou z několika málo druhů, které jsou zpracovány jiným způsobem než je obvyklé a to z ní dělá velmi ceněnou zvláštnost z pobřežní oblasti Malabar.

Ojedinělá a nevšední je závěrečná fáze při zpracování zrn, která u žádné jiné kávy neprobíhá. Ve chvíli, kdy jsou zrnka již zbavena dužiny, očištěna a mohla by být balena do pytlů a exportována, přichází na řadu “monzunování”. To probíhá uskladněním kávy v otevřených skladech, kde vane mořský vánek a hlavně proudí vlhký “monzunový vzduch”. Leží ve skladu přibližně 3-4 měsíce.

Jak tento zvláštní postup vznikl a proč se káva vystavuje na vlhký vzduch? Dříve, když byla káva do Evropy dopravována na starých dřevěných lodích, ve kterých cesta trvala několik měsíců, byla zrna vystavena podobným podmínkám. Během cesty se barva zrn změnila ze světle zelené na žlutou, ale největší změna proběhla v chuti kávy - téměř zmizela kyselost a to bylo u evropských konzumentů velmi kladně hodnoceno.

Jak se postupem času zkracovala doba dopravy a zdokonalilo balení zrn, tak se monzunová káva stávala méně a méně dostupnou - přestože pro své vlastnosi byla stále velmi žádaná. Pro uspokojení poptávky po monzunové kávě bylo zapotřebí nějak napodobit podmínky, kterým byla vystavena při dlouhých plavbách… Pobřeží Malabar, které neustále podléhá působení monzunových větrů, se tedy zdálo jako ideální místo pro výstavbu otevřených skladů a následné “monzunování” kávy, která je dovážena z vyšších pěstitelských oblastí.

V šálku je Monsooned Malabar spíše jemnějšího charakteru. Na espressu vytvoří krásnou, hustou cremu ze které se line kakaovo - oříškové aroma. Stejně jako “obyčejná” indická arabika, je i tato káva jen mírně hořká s nepříliš vysokým tělem a minimální kyselostí. Vyniká jemnou vyváženou chutí s oříškovým či mandlovým nádechem a příjemnou mírnou dochutí… Ideální káva např. pro večerní posezení, kdy už nepotřebujete silnou kávu, ale naopak máte čas a klid na to si kávu opravdu pomalu vychutnat.

U ikony možnosti volby kávy mleté nabízíme možnost si zvolit Vámi vybraný způsob namletí podle způsobu přípravy kávy.

 

KONTAKTY

Antonín Fára

Adresa: Vídeňská 67

PSČ: Klatovy 3, 33901

Email: info(a)yemenites.cz

Telefon: +420 773 445 665

MmJmNG